Kačių draskyklės

Draskykles katėms gaminame  jau 10 metų. Mūsų kačių draskylės su 2 metų garantija nuo lūžių. Tinkamos ir pritaikytos sunkiasvorėms katėms kaip meino meškėnas, bengalijos katė ir kt.

Sukauptą patirtį naudojame nuolatiniam produktų tobulinimui. Siekiant kačių draskykles padaryti kuo stabilesnes, tvirtesnes ir ergonomiškesnes, pastoviai konsultuojamės su veislynais, klientais.  Savo gaminiams suteikiame 2 metų garantiją nuo lūžių bei klibėjimo, todėl įsigiję mūsų draskyklę galite būti ramūs, kad artimiausiu metu jos neprireiks keisti kita. 

Rodoma 1-24 iš 56

KAČIŲ DRASKYKLĖS

Kam reikalingos kačių draskyklės?

Katės naturaliai galanda nagus ir šį procesą  galima prilyginti žmonių nagų manikiūrui. Nagas nuauga ir pasenusi nago dalis turi būti pašalinta, nes po ją jau yra susiformavęs  naujas nagas.

Kačių draskyklės turi daugiau negu vieną paskirtį, tai yra ir nagų galandimas, ir teritorijos žymėjimas. Katės drasko ir norėdamos pasveikinti šeimininką. Taip pat kačių draskyklė su gulteliu gali būti saugi  katės teritorija, kur katė jaučiasi saugiai.

Nereikia pamiršti, kad katė suvokia erdvę ne tik horizontaliai kaip žmonės, bet ir vertikaliai, todėl kačių draskyklės atlieka ir natūralų erdvės poreikių patenkinimą.  Apibendrinant kačių draskyklės reikalingos , kad:

·         Katė turėtų į ką draskyti ir galasti nagus ir tai būtų ne sofa

·         Katė turėtų ką draskyti, kai žymi teritorija

·         Katė galėtų draskyti, norėdama pasveikinti šeimininką

·         Katė galėtų patenkinti laipiojimo ir vertikalios erdvės poreikį

·         Kad turėtų savo miegojimo vietą ir saugią teritoriją.

Kokios būna draskyklės katėms?

Draskyklės katėms būna įvairios: visiškai minimalūs draskymui skirti stovai (konfiguracija pagrindas ir vienas stovas), įvairių dydžių ir konfiguracijos draskyklės, turinčios daug komponentų, kartotinės draskyklės, draskyklės prisukamos ant sienos, sieniniai komplektai, draskyklės iki lubų. Atskirai reikėtų paminėti didelėms katėms skirtas draskykles, tokios draskyklės yra didesnių gabaritų ir katinams nuo 6 kg, arba kelioms katėms.

Kokia turi būti draskyklė katėms?

Pirmas kriterijus pagal kurį Superkatė rekomenduoja rinktis draskyklę, yra toks:

Draskyklė katėms turi atitikti katės fiziologija ir būti tinkamo didžio. Per eilę metų sukaupę patirtį, galime drąsiai teikti, kad katės draskyklė turi turėti bent vieną ne mažesnį negu 50 cm stovą.  Tai gali būti labai minimali draskyklė katėms, be jokių gultų ar aikštelių, tačiau stovas turi būti ilgas, nes trumpą stovą nepatogu draskyti. Trumpesni stovai tinka nebent kačiukams iki 3 mėnesių, virš 3 mėnesių katė tikrai gali ir noriai drasko ilgesnius stovus.  Alternatyvus variantas – kartoninės horizontalios draskyklės, arba kampinės draskyklės ant sienos kampo pakabintos tinkamame aukštyje.  Bet kokią draskyklė turi būti stabili – pakankamo dydžio pagrindas, sunkus pagrindas, nes jeigu katė apvers ir išsigąs, neminint susižalojimų, katė gali išsigąsti ir nebedraskyti. Tokia draskyklė patenkintų pirminius draskymo poreikius, tačiau norėdami suteikti katei daugiau galimybių patentinti laipiojimo poreikius, taip pat suteikti jai savo vietą, rekomenduojame turėti kačių draskyklę-laipynę, t.y. tokią draskykle, kuri neapsiribotų vien draskymo stovu, tačiau turėtų ir gultą miegui, įvairias aikšteles, būtų kelių aukštų.

Klasikiniai nedideli modeliai, kurios rekomenduojame pažiūrėti Superkatės asortimente yra draskylės : Meino galastus, Krėslas, Galstuvas plius, Luxucat SK4

Kas yra Superkatės draskyklės?

Superkatės asortimente rasite mūsų dirbtuvėse pagamintas draskykles katėms. Draskykles gaminame virš
10 metų.  Draskyklių stovams naudojame tvirtus kartoninius vamzdžius su stora sienele, o jungtims tvirtas detales.  Rankų darbo draskyklės yra ištobulintos per eilę metų, yra atsižvelgta į kačių augintojų, veislynų, prieglaudų komentarus.  Dar vienas skiriamasis bruožas, kad naudojame baldinį gobeleną, kuris priskiriamas draugiškų gyvūnams kategorijai. Toks gobelenas neišsidrasko, lengvai valosi ir ilgai tarnauja. Draskyklėse yra gerai parinkti stovų ilgiai, gultų matmenys. Galime patikinti, kad reta katė naudojasi nameliu, kuris yra draskyklės apačioje, tokie nameliai dažnai būna kiniškuose draskyklėse ir labiau patinka kačių šeimininkams.

Kartais išgirstame, kad Superkatės draskyklės kokybiškos, bet kitur galima nusipirkti pigiau. Tikrai kinietiškas draskykles galima nusipirkti pigiau negu Lietuvoje pagaminta draskyklę, tačiau mokėdami didesnę kainą, jus perkate ne vienadienį daiktą, o draskyklę trims-penkiems metams. Superkatės draskyklės yra stabilios, tvirtos, katėms reikiamų dydžių, su kokybiška, ir tikrai ne ploniausia virve. Taip pat sudraskius vieną stovą jūs galėsite nusipirkti tik vieną stovą pakeitimui.

Kuom yra apsukti draskyklių stovai?

Draskyklių stovai dažniausiai yra apsukti sizalio arba medvilnine virve. Sizalis yra jūros žolė iš kurios pinamos virvės. Abi virvės yra natūralios.  Virvių skirtumai yra vizualiniai – medvilninė virvė atrodo tvarkingiau, ją draskant nebyra plaušai kaip nuo sizalio, ji labiau įsikomponuoja į namų dizainą.  Pasitaiko kačių, kurios drasko tik medvilnę, arba tik sizalį, tačiau tai yra labai reti atvejai.  Reikia paminėti, kad kaina susideda ir iš virvės storio. Virvė sudaro ne mažą dalį.  Luxucat draskyklių linijoje naudojame storą virvę, o Superkatės klasikiniuose modeliuose plonesnę, tačiau netgi plonesnį virvė tarnauja  3-5 metus priklausomai nuo kačių kiekio namuose.

Luxucat draskyklės arba prabangios draskyklės kuo juos skiriasi?
Luxucat draskyklės buvo sukurtos patenkinti ne tik kačių, bet ir jų šeimininkų poreikius. Norėdami išvalyti klasikinę draskyklę, reikės pasinaudoti voleliu arba dulkių siurbliu, nes gobelenas yra priklaijuotas ir nenuimamas, o Luxucat draskyklių visos minkštos dalys yra nuimamos ir jas galima išskalbti skalbimo mašinoje. Draskyklių dalys yra pagamintos ir beržinės faneros, kuri yra šlifuota ir lakuota. Lakuoti paviršiai nebijo drėgno valymo ar netgi kačių žymėjimo.  Ši draskyklių linija atitinka baldų kategorija, tai yra tikras baldas katėms.  Pagalvelės su lipniomis juostelėm yra užfilsuojamos ant plokštumu, o hamakai ir apvalus hamakai - lizdeliai yra pririšami su raišteliais prie medinių dalių. Vienintelis šių puikių draskyklių trūkumas palyginus su kitomis draskyklėmis yra kaina, tačiau ją atperka kokybiškas produktas, kuris pasižymi puikiomis baldų savybėmis. Internete galima surasti ir daugiau draskyklių su nuimamais gultais, tačiau nereikia apsigauti, kad visos draskyklės, kurios yra internete, su nuimamomis pagalvėmis yra tokios pačios kokybės... Jeigu perkate iš Superkatės Luxucat draskyklę bei maistą ir kraiką gali būti pritaikyta akcija arba nuolaida tokiam krepšeliui.

Draskyklės stovai, ar juos galima užsisakyti atskirai?

Labai svarbus privalumas Superkatės draskyklėse, kad galima nusipirkti stovą pakeitimui. Tik savo gamybos draskyklėms suteikiame tokią paslaugą – stovus galima pervynioti, arba nusipirkti stovą pakeitimui.

Kokias draskykles rekomenduojame katėms?
Jau minėjome, kad draskyklė turi būti stabili ir tvirta, bei bent jau su 50 cm ilgio stovu, kad būtų patogu draskyti. Draskykles-laipynes galima rinktis pagal katės temperamentą. Pavydžiui, rusų mėlynosioms, bengalijos katėms ir kitoms aktyvioms katėms rekomenduojame draskykles iki lubų.  Jomis be galo smagu įsibėgėti ir įsikurti hamakėlyje-lizdelyje šalia lubų. Draskyklė iki lubų neužima daug vietos, tačiau katėms tai yra puiki draskyklė.  Didelėms katės virš 6 kg (meino meškėnams, sibiro katėms, norvegijos miško katėms) rekomenduojame modelius su dideliais gultais. Britų trumpaplaukėms katėms rekomenduojame draskykles su papildomu laipteliu, kad būtų patogiau užlipti.  Visiems kačių šeiminkams rekomenduojame rinktis draskyklę su apvaliu lizdeliu-hamaku. Šis elementas patinka visoms katėms (labai retas atvejis, kad katė nesinaudotų). Neretai dvi kates auginantys šeimininkai prašo pridėti papildomą lizdelį.

Kuo daugiau elementų, aikštelių draskyklėse tuo smagiau katei, nes yra ir kur atsigult, ir miegoti, ir stebėti. Kaip žinia, katės per dieną keičia savo miegojimo vietas.

Ką daryti įsigijus draskyklę ir kaip pripratinti katę draskyti tik draskyklę?

Draskyklėse, kaip ir nekilnojamame turte yra svarbi lokacija. Pirmas dalykas į ką reikia atkreipti dėmesį yra lokacija.  Pagal kačių elgesio specialistus, draskyklę reikia pastatyti kambaryje, kurame laiką leidžiate jūs. Geriausia, kad tai būtų kampas prie lango ir katė iš draskyklės galėtų stebėti aplinką.  Atvežus draskyklę ir ją surinkus, patartina žaisti su kate ir plunksnele ją vilioti į draskyklę, kad gaudydama jį užliptų, padraskytų. Su kvapu galima privilioti, motyvuoti katę draskyti draskyklę. Tas kvapas yra katžolė arba feromonai.  Abu variantai tinkami pripratinti kate. Žinoma, nepamirštame girti katę, kad jį drasko draskyklę.

 Norite pasitarti? Paskambinkite mums arba parašykite. Mielai patarsime, kokią draskyklę išsirinkti.

 

 

 





 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

Pamėgta
Prekė įkelta į palyginimą

Tam, kad būtų galima naudotis parduotuvės visomis galimybėmis, reikalingi slapukai. Leisti slapukus?